Creştere a cererii mondiale de aur

Creştere a cererii mondiale de aur
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cererea mondială de aur a crescut până la 1.107,9 tone în trimestrul al treilea al acestui an, un avans de 3 la sută comparativ cu perioada similară a anului trecut, a anunţat Consiliul mondial al aurului (WGC), în ultimul său raport trimestrial, transmite Reuters.

Potrivit WGC, majorarea investiţiilor în aur din partea fondurilor de tip exchange-traded funds (ETF) a contracarat scăderea achiziţiilor de aur pentru bijuterii, lingouri şi monede, ceea ce a dus la majorarea modestă a cererii de aur în perioada iulie-septembrie 2019. Pe ansamblu, în primele nouă luni ale acestui an, cererea mondială de aur a ajuns la 3.317,5 tone, cel mai ridicat nivel de după 2016. "Creşterea investiţiilor din partea ETF a compensat cererea slabă din altă parte", a subliniat directorul de studii de piaţă de la WGC, Alistair Hewitt.

În mod tradiţional, aurul este considerat o investiţie sigură în perioade de incertitudine, iar înrăutăţirea perspectivelor economiei mondiale a generat interes pentru aur din partea investitorilor financiari.

Citit 1463 ori Ultima modificare Marți, 05 Noiembrie 2019 17:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.