19 marinari de pe un petrolier, răpiţi de piraţi

19 marinari de pe un petrolier, răpiţi de piraţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pirații nigerieni au răpit 19 membri ai echipajului unui petrolier, în Golful Guineei, care naviga în apropierea coastei Nigeria, a declarat joi un oficial al unei companii din Grecia care deține nava, un alt semn al agravării pirateriei în regiune, potrivit Reuters. Nava "Constellation", care transporta petrol, a fost atacată la 77 de mile marine depărtare de insula Bonny, pe 3 decembrie, iar 19 membri ai echipajului - 18 indieni și un turc - au fost răpiţi, a anunțat oficialul. Alți șapte membri ai echipajului au rămas la bord. Nici nava, nici încărcătura nu au fost avariate, a adăugat oficialul.

Supertankerul sub drapel Hong Kong, capabil să transporte până la două milioane de barili de petrol, este operat de compania elenă de transport maritim Navios Tankers Management. "Facem tot ce este necesar pentru a ne asigura că cei 19 membri ai echipajului se vor întoarce în siguranță", a declarat oficialul de la Navios, adăugând că familiile navigatorilor au fost informate.

Agenția maritimă internațională a anunțat în octombrie că în Golful Guineei se înregistrează peste patru cincimi din răpirile de marinari la nivel global.

Citit 1011 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2019 23:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.