Exerciţii comune româno-americane, în Marea Neagră

Exerciţii comune româno-americane, în Marea Neagră
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fregata „Mărășești” a participat marți, 25 februarie, în vestul Mării Negre, la exerciții în comun cu distrugătorul american „USS Ross” (DDG-71), navă militară componentă a pachetului de capabilități ale Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa (NAVEUR).

„Exercițiul, la care au participat peste 500 de militari, a avut ca obiectiv principal menținerea nivelului de instruire a marinarilor militari români și face parte din pachetul de măsuri NATO stabilite pentru creșterea încrederii între aliați și pentru consolidarea securității în zona Mării Negre. Activitatea contribuie la realizarea interoperabilității la nivel tactic între cele două marine militare, în vederea consolidării parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii”, se precizează într-un comunicat de presă al Forţelor Navale Române.

Prin prezența în Marea Neagră, distrugătorul american „USS Ross”, echipat cu sisteme antirachetă de tip „Aegis” și rachete de croazieră „Tomahawk”, dezvoltă angajamentul Statelor Unite ale Americii, în cadrul NATO, față de partenerii regionali din zona Mării Negre.

Forțele Navale Române contribuie la consolidarea și dezvoltarea parteneriatului strategic româno-american prin activități comune de instrucție, desfășurate pe mare, în teren și în aer.

Citit 1165 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2020 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.