Rusia şi-a testat noua rachetă supersonică

Rusia şi-a testat noua rachetă supersonică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rusia a testat noua sa rachetă hipersonică de croazieră Zircon, lansând-o pentru prima oară de pe o navă de suprafaţă, traiectoria sa de zbor depăşind 500 de kilometri, au anunţat mass-media de stat ruse, citate de dpa.

De fapt, testul a avut loc luna trecută, dar despre el s-a anunţat de abia acum. Racheta a fost lansată de pe fregata "Amiral Gorşkov", din Marea Barenţ, şi a lovit o ţintă terestră de pe un poligon din nordul munţilor Ural, a relatat agenţia de presă oficială TASS. În general, rachetele Zircon sunt prevăzute să fie lansate de nave de la o distanţă de 500 km de coastă.

Este pentru prima oară când Zircon este lansată de pe mare, iar testele vor continua până la sfârşitul anului, a indicat o sursă din cadrul complexului militar-industrial. "După încheierea programului de teste de pe "Amiral Gorşkov", experimentele cu Zircon vor fi efectuate de pe submarine nucleare", conform sursei menţionate.

Racheta antinavală Zircon va completa dotările navelor şi submarinelor nucleare ruseşti, experţii preconizând ca aceasta să atingă o viteză de aproximativ Mach 9 pe o distanţă de mai mult de 1.000 de kilometri.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a referit în repetate rânduri la noua generaţie de rachete ale Rusiei, despre care a spus că pot străpunge orice fel de apărare existentă la ora actuală.

Citit 1387 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 15:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.