Concursul Eurovision a fost anulat

Concursul Eurovision a fost anulat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza pandemiei de coronavirus, Eurovision Song Contest, care urma să aibă loc în mai la Rotterdam, a fost anulat. Alături de alte 40 de ţări, România ar fi trebuit să participe cu piesa "Alcohol You", cântată de Roxen.

"Cu regret profund, trebuie să anunţăm anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam”, au spus reprezentanții organizatorului, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), într-un comunicat de presă.

„În ultimele săptămâni, am analizat multe opţiuni alternative pentru a permite concursului Eurovision să meargă înainte. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea Covid-19 în toată Europa şi restricţiile instituite de guvernele ţărilor participante şi de autorităţile olandeze au determinat EBU să ia decizia dificilă de a nu merge înainte cu evenimentul, aşa cum era planificat”, se arată în comunicat. EBU mai arată că vor continua negocierile pentru ca Rotterdam să găzduiască Eurovision 2021. EBU mai arată că a preferat să anuleze şi nu să amâne concursul Eurovision pentru că situaţia, cel mai probabil, va rămâne nesigură în lunile următoare. În plus, dacă s-ar desfăşura mai târziu, în decursul acestui an, ţara câştigătoare nu ar avea suficient timp să se pregătească pentru competiţia de anul viitor.

Citit 957 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 21:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.