Ferrari şi Fiat Chrysler vor produce ventilatoare medicale

Ferrari şi Fiat Chrysler vor produce ventilatoare medicale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Constructorii auto italieni Ferrari şi Fiat Chrysler discută cu Siare Engineering, cel mai mare producător de ventilatoare mecanice din Italia, pentru a-l ajuta să îşi majoreze producţia acestor echipamente de care este urgentă nevoie în contextul crizei coronavirusului, au declarat joi o serie de oficiali ai acestor companii, transmite Reuters.

Italia este în epicentrul unei pandemii, iar Guvernul de la Roma a demarat un amplu program de creştere a numărului de paturi de spital, care au nevoie însă de ventilatoare mecanice pentru a-i ajuta pe pacienţi să respire.

Siare Engineering, o companie cu sediul în nordul Italiei, regiune unde numărul deceselor de coronavirus se apropie de 3.000 şi continuă să crească, poartă discuţii cu Fiat Chrysler (FCA), Ferrari şi producătorul italian de componente auto Marelli pentru a produce unele componente de ventilatoare mecanice şi posibil să se implice şi în asamblarea ventilatoarelor.

Directorul general de la Siare Engineering, Gianluca Preziosa, a spus că există unele elemente comune între industria auto şi producţia de ventilatoare deoarece ambele sectoare se bazează pe echipamente electronice şi pneumatice. "Discutăm cu Fiat Chrysler, Ferrari şi Marelli pentru a încerca să înţelegem dacă ne pot ajuta în procesul de producţie a componentelor electronice", a declarat Gianluca Preziosa. O sursă din apropierea discuţiilor a spus că Ferrari este gata să înceapă să producă componente de ventilatoare la renumita sa uzină de la Maranello, care este amplasată în apropiere de uzina Siare Engineering, dar că deocamdată nu a luat încă o decizie definitivă.

Citit 1159 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 17:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.