Sărbători pascale sub strictă supraveghere

Sărbători pascale sub strictă supraveghere
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul de Interne al Italiei, Luciana Lamorgese, a anunţat vineri, 10 aprilie 2020, că vor fi întărite controalele stradale ale poliţiei în timpul sărbătorilor pascale, pentru a-i împiedica pe oameni să se deplaseze fără un motiv urgent, transmite AFP.

"Şi de Paşte trebuie să rămânem toţi acasă, pentru binele nostru şi al celor apropiaţi şi pentru a permite Italiei să repornească cât mai rapid posibil", a declarat Luciana Lamorgese, într-un interviu apărut vineri în cotidianul Corriere della Sera.

"Din acest motiv, vor fi întărite controalele de poliţie în ce priveşte deplasările, spre a evita ca oamenii să plece la reşedinţa de vacanţă sau în localităţi turistice. Cei care nu îşi vor putea justifica deplasarea vor fi sancţionaţi", a precizat ea.

"Înţeleg că, închişi în casă şi odată cu sosirea primăverii, italienii simt nevoia să revină la normalitate (...), dar nu putem să lăsăm garda jos acum, prin comportamente iresponsabile", a subliniat ministrul de Interne. Luciana Lamorgese a precizat că, din data de 11 martie, când au intrat în vigoare restricţiile de deplasare, forţele de ordine au controlat aproape 6 milioane de persoane şi au sancţionat peste 220.000. Guvernul italian a decis să prelungească până la 3 mai măsurile de izolare care expirau la 13 aprilie, conform presei italiene de vineri, care citează surse sindicale. "Data de marcat cu roşu în calendarul italienilor este 4 mai: în acea zi, dacă totul merge bine, restricţiile care obligă milioane de oameni să rămână acasă ar putea fi relaxate", scrie pe prima pagină Corriere della Sera.

Citit 871 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 21:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.