Coronavirusul, pretext pentru introducerea de măsuri represive

Coronavirusul, pretext pentru introducerea de măsuri represive
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a subliniat joi că noul coronavirus ar putea oferi unor ţări scuza pentru a adopta măsuri represive, din motive care nu au legătură cu pandemia, avertizând că aceasta riscă să se transforme într-o criză a drepturilor omului, ceea ce ar fi "inacceptabil", transmit Reuters şi AFP.

Guterres a dat publicităţii un raport ONU care subliniază că drepturile omului trebuie să ghideze răspunsul şi revenirea la normalitate în cazul crizei sanitare, sociale şi economice care a lovit lumea. El a adăugat că, deşi virusul nu face discriminări, impactul său o face. "Vedem efecte disproporţionate în unele comunităţi, creşterea discursului urii, vizarea unor grupuri vulnerabile şi riscuri de răspunsuri în forţă în materie de securitate, subminând răspunsul sanitar", a declarat Guterres.

Potrivit raportului ONU, migranţii, refugiaţii şi persoanele strămutate sunt categoriile în special vulnerabile. Acesta indică de asemenea că 131 de ţări şi-au închis frontierele şi numai 30 fac excepţii pentru solicitanţii de azil.

Citit 719 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 22:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.