Pandemia, factor electoral în alegerile prezidenţiale din SUA

Pandemia, factor electoral în alegerile prezidenţiale din SUA
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, a prezis că Donald Trump va face tot posibilul pentru a amâna alegerile din toamnă, pentru a-şi păstra şansele de a le câştiga, informează vineri France Presse.

"Ţineţi minte ce vă spun, cred că va încerca să amâne alegerile într-un fel sau altul, să găsească motive pentru care ele să nu poată avea loc", a declarat Biden, în cursul unei strângeri de fonduri online.

Fostul vicepreşedinte american, în vârstă de 77 de ani, este de părere că acesta este "singurul mod în care el (Trump) crede că poate câştiga".

Odată cu pandemia de COVID-19, care a provocat decesul a 50.000 de persoane şi apariţia a 26,4 milioane de şomeri în SUA, calea spre victorie pare mai dificilă decât prevăzuse Donald Trump, care până în prezent putea conta pe rezultate economice bune şi pe o bază electorală fidelă, comentează AFP.

De la Casa Albă, Donald Trump, 73 de ani, participă zilnic la conferinţe de presă consacrate evoluţiei pandemiei, iar opozanţii săi îl acuză că le transformă în mitinguri de campanie, unde îşi raliază baza electorală şi îşi atacă rivalii izolaţi în casele lor, cum este cazul lui Joe Biden, căruia îi spune "somnorosul".

Citit 854 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 03:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.