Kim Jong Un "trăieşte şi este bine sănătos"

Kim Jong Un "trăieşte şi este bine sănătos"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un trăieşte şi este bine sănătos, a declarat duminică consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae-In, pentru a contracara zvonurile despre problemele de sănătate cu care s-ar confrunta liderul de la Phenian, transmite AFP.

"Poziţia guvernului nostru este fermă", a afirmat consilierul Moon Chung-In, pentru postul de televiziune american CNN: "Kim Jong Un trăieşte şi are o stare bună de sănătate". Consilierul a adăugat că liderul nord-coreean se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan, o staţiune de pe litoralul estic al Coreii de Nord. "Nicio acţiune suspectă nu a fost detectată până în prezent", a asigurat oficialul sud-coreean.

Zvonurile despre starea precară de sănătate a liderului Kim Jong Un s-au înmulţit după ce absenţa sa de la celebrările publice din 15 aprilie a fost remarcată. Această zi marchează cea mai importantă sărbătoare din calendarul politic nord-coreean, deoarece este ziua în care întreaga ţară celebrează naşterea fondatorului Kim Il Sung, bunicul actualului lider.

Daily NK, un site de ştiri gestionat, în principal, de refugiaţi nord-coreeni, anunţase că liderul Kim Jong Una fost operat în aprilie pentru probleme cardiovasculare şi, în prezent, este în convalescenţă.

Citit 1126 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2020 20:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.