Congresmenii resping testările preferenţiale privind COVID-19

Congresmenii resping testările preferenţiale privind COVID-19
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Într-un mesaj comun extrem de rar, liderii democrat şi republican ai Congresului Statelor Unite au respins oferta administraţiei Trump de a-i testa rapid pe senatorii care vor reveni la Washington în pofida pandemiei de COVID-19 şi a măsurilor de izolare, notează AFP.

Mari adversari politici, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, au afirmat într-un comunicat comun că "Congresul doreşte să trimită în continuare resurse instituţiilor aflate în prima linie", cum sunt spitalele.

Cei o sută de senatori americani, a căror medie de vârstă este ridicată, se vor întoarce luni la Washington pentru o şedinţă în plen după vacanţa parlamentară începută la sfârşitul lui martie şi prelungită din cauza pandemiei.

Sâmbătă dimineaţă, Donald Trump a scris pe Twitter că "există o capacitate extraordinară de testare pentru senatori la Washington". "De asemenea pentru Cameră, care urma să revină, dar nu face asta din cauza lui Nancy P. nebuna", a adăugat preşedintele american.

"Congresul este recunoscător pentru oferta generoasă a administraţiei de a amplasa rapid capacităţi de testare la Capitoliu", sediul Congresului, "dar declinăm respectuos această ofertă deocamdată", au răspuns cei doi lideri ai Congresului, Nancy Pelosi şi Mitch McConnell.

Parlamentarii vor urma recomandările autorităţilor sanitare şi ale medicului Congresului "până când aceste tehnologii mai rapide vor deveni accesibile pe scară largă" americanilor, au adăugat ei.

Citit 635 ori Ultima modificare Duminică, 03 Mai 2020 17:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.