Proteste violente în Minneapolis

Proteste violente în Minneapolis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Noi proteste violente au avut loc miercuri seara, pentru a doua zi consecutiv, în Minneapolis, SUA, după ce un bărbat de culoare a fost ucis de un polițist care a îngenuncheat pe gâtul lui. Manifestanții au incendiat un magazin și au vandalizat un supermarket, iar polițiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva demonstranților, informează Agerpres. Magazinul incendiat de către protestatari și supermarketul vandalizat sunt situate în apropierea secţiei de poliţie unde lucrau, înainte de a fi concediaţi, ofiţerii acuzaţi de uciderea afro-americanului George Floyd, în vârstă de 46 de ani.

Familia lui George Floyd, decedat în urma arestării brutale a cărei înregistrare video a devenit virală, a cerut ca poliţiştii implicaţi să fie inculpaţi pentru omucidere. Cei patru agenți de poliție au fost concediaţi, dar sunt anchetaţi în libertate. Cazul l-a făcut să reacţioneze şi pe preşedintele Donald Trump, care a asigurat pe Twitter că a cerut FBI şi Departamentului Justiţiei să facă lumină în privinţa acestei morţi "triste şi tragice".

Noi înregistrări video arată că George Floyd nu a opus rezistență la arestare, așa cum afirmaseră, ințial, polițiștii. Un video filmat de o trecătoare arată cum un agent îl ţine la sol pe George Floyd timp de mai multe minute. În înregistrare, Floyd este auzit cum geme și spune de mai multe ori: "Nu pot să respir". Agentul îi răspunde să stea calm, iar un al doilea poliţist îi ţine la distanţă pe trecătorii care încep să se strângă, în timp ce cel ţintuit la pământ încetează să se mai mişte. Martorii i-au cerut ofițerului să-și ia genunchiul de pe gâtul bărbatului, observând că acesta nu se mișcă. "Îi curge sânge din nas" și "Ridică-te de pe gâtul lui", se aude în înregistrare. George Floyd apare apoi nemișcat, în timp ce este pus pe o targă și urcat într-o ambulanță.

Citit 926 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 20:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.