Solicitare de redenumire a aeroportului ”John Wayne”

Solicitare de redenumire a aeroportului ”John Wayne”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai mulţi democraţi din California, care îl acuză pe actorul John Wayne că a făcut afirmaţii rasiste, au cerut ca aeroportul care îi poartă numele să fie redenumit.

În replică, preşedintele Donald Trump a publicat un mesaj pe Twitter în care spune că iniţiativa este "incredibil de stupidă".

John Wayne a folosit insulte la adresa filmului "Midnight Cowboy" şi a făcut declaraţii dispreţuitoare la adresa amerindienilor: "Nu cred că am greşit când le-am luat ţara... Aşa-zisul furt al ţării a fost doar o chestiune de supravieţuire. Erau mulţi oameni care aveau nevoie de pământ nou, iar indienii, în mod egoist, încercau să îl ţină doar pentru ei".

Simbol al Americii tradiţionale, John Wayne a exprimat "opinii favorabile supremaţiei albilor, anti-LGBT şi anti-indigeni", scrie într-o rezoluţie adoptată de Partidul Democrat din comitatul Orange, sudul oraşului Los Angeles. Partidul a citat un interviu publicat în 1971, în care actorul spunea: "Cred în supremaţia albilor" şi "nu mă simt vinovat de faptul că timp de cinci sau zece generaţii aceşti oameni au fost sclavi". "Partidul Democrat al comitatului Orange condamnă declaraţiile rasiste ale lui John Wayne şi solicită ca numele lui să fie retras din denumirea aeroportului din comitatul Orange", potrivit acestei rezoluţii.

Mort în 1979, John Wayne a jucat în mai mult de 150 de filme. El a fost de mai multe ori nominalizat la Premiul Oscar şi a primit statueta pentru "cel mai bun actor" în 1969, pentru "O sută de dolari pentru şerif".

Citit 668 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2020 19:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.