Clanurile mafiote, tot mai puternice în Suedia

Clanurile mafiote, tot mai puternice în Suedia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţia şi guvernul din Suedia trag un semnal de alarmă asupra prezenţei tot mai mari a zeci de clanuri mafiote care, în opinia lor, fac ravagii în regat, pe fondul înmulţirii îngrijorătoare a schimburilor de focuri şi a altor reglări de conturi violente în această ţară nordică mai degrabă liniştită, comentează AFP.

Ignorând autorităţile în numele clanului, aceste "bande familiale" exercită o influenţă considerabilă în mai multe cartiere defavorizate în mari oraşe suedeze, fără ca guvernul sau poliţia să se poată opune cu adevărat, îşi exprimă regretul experţii.

Subiectul a reapărut în atenţia media în ultimele zile, când şeful adjunct al poliţiei naţionale, Mats Lofving, a declarat public că în Suedia există "cel puţin 40 de bande criminale familiale". Potrivit oficialului, aceste familii au venit în Suedia exclusiv cu scopul de a comite delicte, aducând cu ele sistemele lor paralele. Înaltul responsabil al poliţiei le suspectează de asemenea să sunt capabile să influenţeze sferele politice şi economice, în special în cartierele cu o mare populaţie formată din imigranţi.

Citit 774 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2020 18:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.