Serbia face exerciţii militare cu armament din Rusia şi China

Serbia face exerciţii militare cu armament din Rusia şi China
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Armata sârbă a efectuat sâmbătă în poligonul militar Pester, în vestul ţării, un exerciţiu militar, ca o demonstraţie a puterii militare revigorate a Serbiei, relatează agenţia Reuters.

Programul de aplicaţii militare, denumit Cooperation 2020, la care au asistat preşedintele Aleksandar Vucic şi alţi demnitari, a evidenţiat legăturile militare strânse ale Belgradului cu Beijingul şi Moscova.

''Ne consolidăm armata pentru a descuraja orice agresor, nu avem intenţia de a declanşa conflicte'', a declarat în faţa presei preşedintele Vucic, după exerciţiul în cadrul căruia avioane de luptă ruseşti, elicoptere şi tancuri au deschis focul asupra unor ţinte terestre, în timp ce drone de luptă de producţie chineză au survolat poligonul.

Armata sârbă a desfăşurat mai mult de 40 de avioane, circa 150 de tancuri şi transportoare blindate şi aproximativ 2.800 de soldaţi.

Serbia doreşte să adere la UE, nu însă şi la NATO, ea declarându-şi neutralitatea militară în 2006, dar participă la Parteneriatul pentru Pace.

Citit 1301 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2020 01:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.