Acţiuni ale poliţiei franceze împotriva mişcărilor islamiste

Acţiuni ale poliţiei franceze împotriva mişcărilor islamiste
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliţia franceză a lansat luni dimineaţă operaţiuni împotriva a “zeci de indivizi” din mişcarea islamistă, după decapitarea unui profesor, victima unei “fatwa” (decret religios islamic), a anunţat ministrul de interne Gérald Darmanin, potrivit AFP.

Operaţiunile nu vizează indivizi “în legătură neapărat cu ancheta” cu privire la asasinarea profesorului de istorie Samuel Paty, la Conflans Saint-Honorine, în regiunea pariziană, ci vor să “transmită un mesaj: (...) niciun minut de pauză pentru inamicii Republicii”, a afirmat Gérald Darmanin.

După asasinatul de vineri, “mai mult de 80 de anchete” au fost deschise pentru ură în mediul online şi au avut loc arestări, a adăugat ministrul, afirmând că vrea să dizolve câteva asociaţii, printre care Colectivul contra islamofobiei în Franţa (CCIF).

Potrivit ministrului de interne, “51 de structuri asociative vor fi vizitate în cursul săptămânii de serviciile de stat, iar mai multe dintre ele, la propunerea mea, vor fi dizolvate de Consiliul de miniştri”. CCIF este “în mod clar implicat” şi “anumite elemente ne permit să considerăm că este un inamic al Republicii”, a adăugat el.

Citit 710 ori Ultima modificare Luni, 19 Octombrie 2020 18:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.