Autorităţile din Nisa cer eradicarea ”islamo-facismului”

Autorităţile din Nisa cer eradicarea ”islamo-facismului”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei persoane au fost ucise, dintre care cel puţin una decapitată, joi la Nisa, în sud-estul Franţei, în timpul unui atac cu cuţitul comis în interiorul unei biserici catolice, potrivit unor surse din poliţie, care au anunţat că autorul atacului a fost reţinut, transmite AFP.

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost ucise în biserica în stil neogotic Notre-Dame, iar o a treia, grav rănită, a murit într-un bar din apropiere unde se refugiase, a declarat pentru AFP aceeaşi sursă.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă pentru ''asasinat şi tentativă de asasinat având legătură cu o faptă teroristă''. Agresorul a fost rănit în timpul intervenţiei poliţiei şi a fost transportat la spital.

Primarul oraşului de pe Coasta de Azur, Christian Estrosi, a cerut ''să se facă totul pentru a eradica islamo-fascismul''.

Estrosi a afirmat că atacatorul, ''în timp ce era încătuşat, rostea cuvintele 'Allah Akbar'''.

''O femeie a fost agresată cu acelaşi modus operandi folosit şi în cazul lui Samuel Paty'', a explicat Estrosi, care s-a referit la profesorul de istorie din Paris decapitat la 16 octombrie de către un islamist rus de origine cecenă care a fost ulterior ucis de poliţie.

Primarul din Nisa a mai menţionat că printre cei ucişi se află şi paracliserul lăcaşului de cult. După acel ''asasinat într-o şcoală, acum barbaria islamo-fascistă a ales să lovească în interiorul unei biserici, un adevărat simbol'', a adăugat Estrosi.

Citit 542 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2020 22:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.