Pfizer reduce temporar livrările de vaccin în Europa

Pfizer reduce temporar livrările de vaccin în Europa
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pfizer reduce temporar livrările de vaccin împotriva COVID-19 în Europa în timp ce își îmbunătățește capacitatea de producție, au declarat compania și Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI). Reducerea livrărilor vine în condițiile în care Pfizer limitează producția, astfel încât să își poată îmbunătăți capacitatea de producție la 2 miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent. „Această reducere temporară va afecta toate țările europene. Deocamdată nu este clar cât timp va dura până când Pfizer va ajunge la capacitatea maximă de producție din nou” , arată FHI.

Pfizer a susținut că a trebuit să facă modificări procesului care vor necesita aprobări suplimentare. „Deși acest lucru va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârșitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creștere semnificativă a dozelor disponibile pentru pacienți la sfârșitul lunii februarie și martie”, a arătat Pfizer într-un comunicat.

Mai multe state din cadrul Uniunii Europene au criticat ritmul distribuirii vaccinurilor anticoronavirus, însă Pfizer a anunţat că aprovizionarea decurge conform planificării. Potrivit unor oficiali de la Bruxelles, o treime dintre cele 27 de state membre UE au semnalat că nu au doze suficiente de vaccin. De asemenea, există nemulţumiri şi privind viitoarele etape de aprovizionare.

Companiile BioNTech şi Pfizer au două contracte cu Uniunea Europeană, pentru furnizarea a până la 600 de milioane de doze anul acesta. Au stabilit să furnizeze 75 de milioane de doze în trimestrul al doilea din 2021 şi restul ulterior. Nu este clar câte doze ar trebui alocate în primul trimestru.

Compania Moderna trebuie să furnizeze zece milioane de doze până la sfârşitul lunii martie şi câte 35 de milioane de doze în trimestrele doi şi trei. Alte 80 de milioane de doze ar urma să fie furnizate anul acesta.

Citit 1939 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021 03:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.