Răbdare şi vaccin

Răbdare şi vaccin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cancelarul german Angela Merkel a admis, într-o intervenţie în Bundestag, că au existat neajunsuri în ceea ce priveşte răspunsul la al doilea val al epidemiei de COVID-19, dar le-a cerut compatrioţilor săi să mai aibă răbdare, după o nouă prelungire a lockdownului până la 7 martie, dându-le asigurări că restricţiile nu vor fi menţinute nicio zi mai mult decât va fi necesar.

Potrivit cancelarului, Germania a rezistat mai bine decât alte ţări primului val pandemic, însă “pe urmă nu am fost suficient de atenţi sau suficient de rapizi”, iar al doilea lockdown, înăsprit progresiv începând din noiembrie, nu a venit suficient de repede.

Miercuri, Merkel şi prim-miniştrii celor 16 landuri au convenit prelungirea măsurilor de lockdown până la 7 martie, ceea ce înseamnă că restaurantele, barurile, cele mai multe magazine, muzeele şi facilităţile de timp liber vor rămâne închise.

Cu toate acestea, autorităţile regionale au stabilit să decidă pe cont propriu în ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor, un subiect sensibil având în vedere presiunea imensă pusă de lockdown asupra familiilor cu copii.

Citit 560 ori Ultima modificare Vineri, 12 Februarie 2021 00:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.