Vot pentru ridicarea imunităţii separatiştilor catalani

Vot pentru ridicarea imunităţii separatiştilor catalani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ridicarea imunităţii lui Carles Puigdemont şi a altor doi eurodeputaţi separatişti catalani a fost votată de Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European şi va fi supusă sesiunii plenare din martie, au făcut cunoscut surse parlamentare, notează AFP.

Moţiunile care solicită ridicarea imunităţii lui Carles Puigdemont, Toni Comin şi Clara Ponsati, acuzaţi în Spania de rebeliune, au fost aprobate cu 15 voturi pentru, opt contra şi două abţineri, în cursul votului în comisie, au precizat aceste surse.

Cazul va fi supus votului deputaţilor în sesiunea plenară a Parlamentului European care va avea loc între 8 şi 11 martie.

Dacă imunitatea parlamentară le ridicată, va fi de competenţa autorităţilor din ţara europarlamentarului să decidă dacă îi retrage mandatul.

Carles Puigdemont, Toni Comin şi Clara Ponsati au fost aleşi parlamentari europeni în mai 2019. Procedura pentru ridicarea imunităţii lor ca eurodeputaţi a fost lansată în ianuarie 2020. Vizat de un mandat de arestare emis de Spania pentru "răzvrătire" şi "deturnare de fonduri publice", fostul preşedinte al guvernului catalan, Carles Puigdemont, s-a refugiat în Belgia, pentru a scăpa de justiţia spaniolă, după tentativa de secesiune a regiunii sale din 2017.

Citit 536 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 19:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.