Membru al serviciilor de informaţii siriene, condamnat

Membru al serviciilor de informaţii siriene, condamnat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Justiţia germană l-a condamnat miercuri, 24 februarie 2021, pe un fost membru al serviciilor de informaţii siriene la 4 ani şi 6 luni de închisoare, pentru 'complicitate la crime împotriva umanităţii', în primul proces din lume referitor la atrocităţile imputate regimului lui Bashar al-Assad, transmite AFP.

Înalta Curte regională din Koblenz l-a găsit vinovat pe sirianul Eyad al-Gharib, în vârstă de 44 de ani, de participare la arestarea, în septembrie sau octombrie 2011, a cel puţin 30 de manifestanţi la Douma, în apropiere de Damasc, şi la transferarea lor într-un centru de detenţie al serviciilor de informaţii.

Parchetul german ceruse o sentinţă de 5 ani şi 6 luni de închisoare.

La citirea verdictului, inculpatul şi-a ascuns faţa cu un dosar în faţa camerelor TV şi a ascultat cu braţele încrucişate, cu privirea fixă şi cu mască medicală pe figură.

La aproape 10 ani de la declanşarea revoltei populare în Siria, la 15 martie 2011, este pentru prima dată când un tribunal se pronunţă într-un dosar legat de represiunea brutală şi sângeroasă cu care a răspuns regimul de la Damasc manifestaţiilor pentru libertate din timpul Primăverii arabe.

Citit 434 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 19:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.