Distrugător american, în Strâmtoarea Taiwan

Distrugător american, în Strâmtoarea Taiwan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O navă de război americană a intrat în Strâmtoarea Taiwan, a anunţat joi, 11 martie 2021, Marina SUA, la o zi după o atenţionare a unui comandant care a afirmat că se teme de o invazie a acestui teritoriu de către China până în 2027, relatează AFP.

USS John Finn, distrugător lansator de rachete din clasa Arleigh Burkede, a navigat miercuri în această strâmtoare care separă China continentală de Taiwan, a precizat Flota a 7-a americană. Este a treia operaţiune de acest tip de la învestirea preşedintelui american Joe Biden şi urmăreşte "să arate angajamentul SUA în favoarea unei zone indo-pacifice libere şi deschise", a precizat Marina SUA, într-un comunicat.

Beijingul revendică aproape toate insulele din Marea Chinei de Sud şi se plânge cu regularitate de operaţiuni militare americane în acest sector, zonă în care poartă o luptă de influenţă cu Washingtonul.

Joi, China a protestat ferm în legătură cu trecerea navei de război americane prin Strâmtoarea Taiwan. Armata chineză a trimis unităţi militare pentru a monitoriza distrugătorul american.

Citit 528 ori Ultima modificare Joi, 11 Martie 2021 22:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.