Bazilica Sf.Petru, aproape goală de Florii

Bazilica Sf.Petru, aproape goală de Florii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Papa Francisc a oficiat slujba din Duminica Floriilor catolice în Bazilica Sfântul Petru, aproape goală din cauza restricţiilor impuse în contextul COVID. Anul acesta, doar circa 120 de credincioşi au luat parte la mesa de duminică, 28 martie 2021, alăturându-se Papei şi celor 30 de cardinali, într-o aripă secundară din enorma Bazilică Sfântul Petru. Aproape toţi participanţii la slujbă, mai puţin Papa şi membrii corului, au purtat măşti.

Vaticanul a recreat, la scară redusă, ceremonia tradiţională din Duminica Floriilor, suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, însoţit de cardinali, defilând către altar cu ramuri de palmier în mâini. În predica din timpul slujbei, Papa Francisc i-a sfătuit pe credincioşi să nu lase credinţa să slăbească prin transformarea în obişnuinţă şi să se lase uimiţi de Dumnezeu şi de bunătate.

Duminica Floriilor comemorează ziua când, potrivit Evangheliei, Isus a intrat în Ierusalim, fiind întâmpinat de mulţime, după care a fost crucificat cinci zile mai târziu.

Citit 465 ori Ultima modificare Duminică, 28 Martie 2021 19:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.