Canalul Suez a fost deblocat

Canalul Suez a fost deblocat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deblocarea şi ranfluarea navei portcontainer care eşuase în canalul Suez a avut loc luni, la ora 04:30 (02:30 GMT), a anunţat furnizorul de servicii maritime Inchcape Shipping, transmite DPA.

Nava Ever Given, sub pavilion panamez, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat marţi pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigaţie.

"Ranfluarea navei Ever Given a avut loc cu succes luni dimineaţa. În acest moment este fixată", a anunţat, într-un mesaj pe Twitter, Inchcape Shipping.

Navigaţia pe această cale maritimă esenţială ar urma să fie reluată până la 11:00 A.M. (09:00 GMT), a anunţat postul de televiziune CNBC Arabia TV.

Înregistrările online arată că vasul a fost repoziţionat.

Conform Autorităţii Canalului Suez (SCA), aproximativ 370 de nave aşteaptă trecerea, pe ambele sensuri de navigaţie.

Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roşie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia şi Europa. Anul trecut, au trecut prin această cale maritimă cel puţin 18.840 de nave. Veniturile Egiptului din transportul pe căi navigabile s-au situat anul trecut la 5,60 miliarde de dolari.

Blocajul provoacă operatorului Canalului Suez pierderi zilnice de 13-14 milioane de dolari, conform datelor SCA.

Prin canalul Suez tranzitează circa 30 la sută din traficul maritim mondial de transport containere şi circa 12 la sută din comerţul global de bunuri.

Citit 537 ori Ultima modificare Luni, 29 Martie 2021 22:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.