Centrele de vaccinare, departe de ochii presei

Centrele de vaccinare, departe de ochii presei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Zeci de mass-media independente ungare au dat publicităţii miercuri o scrisoare deschisă adresată guvernului condus de premierul Viktor Orban în care cer să se pună capăt restricţiilor asupra relatărilor despre sistemul de sănătate în timpul pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Guvernul ungar a permis accesul în spitale şi în centrele de vaccinare doar pentru mass-media de stat, însă a dezminţit că a restricţionat în vreun fel relatările.

Însă mass-media independente susţin că li s-a interzis să discute cu medici. "Doctorilor şi asistentelor medicale nu le este permis să vorbească în public, în timp ce jurnaliştilor nu le este permisă intrarea în spitale, prin urmare nu putem evalua ce se întâmplă acolo", se subliniază în scrisoarea publicată de 28 de ziare, site-uri web şi alte mass-media independente.

În ultimele săptămâni, Ungaria a înregistrat cea mai mare rată de decese din lume la numărul de locuitori, iar pandemia afectează puternic sistemul de sănătate excedat, în pofida campaniei prin care a fost vaccinată o cincime din populaţie, una dintre cele mai mari rate din Europa.

Citit 434 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Martie 2021 23:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.