În Bulgaria, alegeri legislative fără câştigător cert

În Bulgaria, alegeri legislative fără câştigător cert
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Secţiile de vot s-au deschis duminică, 4 aprilie 2021, în Bulgaria pentru desfăşurarea alegerilor legislative, ce au loc în mijlocul unui al treilea val al epidemiei de COVID-19, relatează dpa. În total, 6,7 milioane de cetăţeni sunt chemaţi să-i aleagă pe viitorii 240 de membri ai Adunării Naţionale de la Sofia.

Scrutinul urmează să decidă dacă partidul GERB (de dreapta, proeuropean) al premierului Boiko Borisov va rămâne la putere în cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. În vara trecută, în Bulgaria au avut loc proteste de stradă în legătură cu acuzaţii de corupţie împotriva coaliţiei de guvernare, din care fac parte şi naţionaliştii din VMRO.

Sondajele preelectorale nu indică niciun câştigător detaşat. Se anticipează că GERB, care guvernează din 2017 într-o coaliţie cu naţionaliştii, va rezulta drept cea mai puternică formaţiune politică, cu 28-29 la sută din voturi. Este probabil ca opoziţia, care acuză GERB de corupţie, să iasă fragmentată între câteva partide, dar sondajele îi dau pe socialişti ca a doua forţă politică în urma alegerilor, cu 20-22 la sută din voturi.

Citit 387 ori Ultima modificare Duminică, 04 Aprilie 2021 21:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.