Reglementări pentru armele "fantomă"

Reglementări pentru armele "fantomă"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele american, Joe Biden, urma să anunţa joi o serie de măsuri de limitare a armelor de foc, a indicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, notează AFP. Guvernul democrat nu a detaliat natura acestor anunţuri, dar, potrivit site-ului Politico, Joe Biden va emite decrete prezidenţiale pentru a reglementa mai bine anumite tipuri de vânzări. Însoţit de procurorul general al SUA, Merrick Garland, el ar urma să abordeze în special aşa-numitele arme "fantomă", care sunt fabricate artizanal şi nu au număr de serie.

Joe Biden, un partizan de multă vreme al unei mai bune reglementări a armelor, s-a angajat în timpul campaniei sale să acţioneze pe acest front. Mai multe atacuri armate în ultimele săptămâni au mărit presiunea pentru ca el să acţioneze.

Armele de foc au făcut peste 43.000 de morţi, inclusiv sinucideri, în Statele Unite, în 2020, conform site-ului Gun Violence Archive.

Numeroşi americani rămân însă foarte ataşaţi de armele lor şi s-au grăbit să cumpere chiar mai multe, în timpul marilor proteste antirasiste din primăvară şi a tensiunilor electorale din toamnă.

Citit 529 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 20:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.