Premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat

Premierul bulgar Boiko Borisov a demisionat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a demisionat de la conducerea guvernului său de coaliţie, aşa cum era de aşteptat, în urma alegerilor parlamentare din luna aprilie, transmit joi, 15 aprilie 2021, BTA şi dpa.

Borisov a fost ales parlamentar în scrutinul desfăşurat în urmă cu zece zile, dar a renunţat la mandat chiar înainte de depunerea jurământului, joi dimineaţă.

Conform Constituţiei bulgare, cabinetul condus de Boiko Borisov va continua să asigure afacerile curente până la votarea unui nou guvern.

Boiko Borisov se afla la conducerea guvernului din 2017. Partidul său, GERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), a câştigat alegerile parlamentare, dar şi-a pierdut majoritatea. GERB şi partenerul său, Uniunea Forţelor Democratice, au obţinut 25,8 la sută din voturi.

Miercuri, Boiko Borisov a anunţat că GERB îl propune pe fostul ministru de externe Daniel Mitov pentru conducerea guvernului pe care va încerca să-l formeze în urma alegerilor legislative din 4 aprilie şi că el se va concentra pe activitatea partidului.

În urma scrutinului, în parlamentul bulgar au mai intrat formaţiunea 'Există un Astfel de Popor' (17,40 la sută din voturi), Partidul Socialist Bulgar (15,01 la sută din voturi), Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (10,36 la sută din voturi), Bulgaria Democrată (9,31 la sută din voturi) şi partidul 'Ridică-te, Bulgaria! Golanii criminali - afară!' (4,72 la sută din voturi).

Citit 703 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 18:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.