Afganistanul alunecă spre un război civil de anvergură

Afganistanul alunecă spre un război civil de anvergură
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cel puţin 12 reprezentanţi ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi în cursul mai multor atacuri violente, în noaptea de luni spre marţi, relatează DPA, citând oficiali afgani. Cel puţin opt ofiţeri de poliţie au fost ucişi, iar alţi doi răniţi, în urma unui atac al insurgenţilor împotriva unui punct de control din districtul Zebak, în provincia Badakhshan (nordul ţării), a specificat un responsabil local. În provincia Herat (vest), cel puţin doi membri ai forţelor de securitate au fost ucişi şi alţi 15 răniţi, după ce un atacator sinucigaş a intrat cu maşina plină cu explozibili în sediul poliţiei din districtul Ghoryan, conform unor oficiali afgani. Într-un comunicat, guvernul provinciei Badakhshan menţionează că peste 10 civili, între care copii, figurează printre răniţi. La Kabul, un ofiţer al armatei şi şoferul său au fost ucişi de trăgători neidentificaţi, a declarat poliţia.

Talibanii au revendicat doar atacurile din provincia Badakhshan, în timp ce responsabili guvernamentali i-au acuzat pe insurgenţi de atacuri.

Președintele american Joe Biden a anunțat săptămâna trecută retragerea trupelor americane din Afganistan până la 11 septembrie, dincolo de data de 1 mai convenită anterior de precedenta administrație Trump cu talibanii.

Experţii anticipează un război civil devastator dacă părţile beligerante nu ajung la un acord politic înainte de retragerea totală a forţelor internaţionale din Afganistan.

Citit 735 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 17:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.