India, zdruncinată de "furtuna" coronavirusului

India, zdruncinată de "furtuna" coronavirusului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

India a stabilit un nou record global al numărului de infecții cu COVID-19, cu 349.691 de cazuri în ultimele 24 de ore, a patra zi consecutivă cu maxim record, relatează Reuters.

Premierul Narendra Modi le-a cerut duminică tuturor cetățenilor să se vaccineze și să fie prudenți, spunând că "furtuna" de infecții a zguduit țara. "Am fost încrezători, am abordat cu succes primul val, dar această furtună a zguduit națiunea", a spus Modi, într-o declarație la radio.

Guvernul lui Modi s-a confruntat cu critici pentru că a permis desfășurarea unor mari adunări religioase și politice atunci când numărul de noi cazuri a scăzut sub 10.000 pe zi și nu a planificat dezvoltarea sistemului de sănătate.

Spitalele și medicii spun că nu reușesc să facă față numărului de pacienți.

Numărul total al infecțiilor din India se ridică la 16,96 milioane, iar decesele au ajuns la 192.311, cu 2.767 de persoane decedate în ultimele 24 de ore, au arătat datele ministerului sănătății.

Statele Unite au fost criticate în India pentru controalele impuse la exportul materiilor prime pentru vaccinuri instituite prin Legea privind producția de apărare și un embargou de export adoptat în februarie. Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a cerut luna aceasta președintelui SUA, Joe Biden, să ridice embargoul asupra exporturilor SUA de materii prime care afectează producția sa de vaccin AstraZeneca. Alții, cum ar fi congresmanul american Raja Krishnamoorthi, au cerut administrației Biden să trimită vaccinurile neutilizate în India.

Citit 460 ori Ultima modificare Duminică, 25 Aprilie 2021 21:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.