Germania nu vrea sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Germania nu vrea sancțiuni mai dure împotriva Rusiei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul german de externe Heiko Maas a respins adoptarea de sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, ca răspuns la tratamentul aplicat liderului opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, informează dpa. Heiko Maas a declarat duminică pentru ARD că are îndoieli cu privire la faptul că astfel de măsuri ar îmbunătăţi cu adevărat situaţia opozantului rus. "Cred că ar fi exact opusul", a spus Maas.

Uniunea Europeană a cerut de mai multe luni autorităţilor ruse să îl elibereze pe Navalnîi, care a fost condamnat la închisoare la începutul lunii februarie, pentru încălcarea cerinţelor privind eliberarea condiţionată, legate de o sentinţă anterioară. Navalnîi nu a putut respecta aceste cerinţe, pentru că a fost transportat în Germania, unde s-a recuperat medical după o otrăvire ce a riscat să îi fie fatală.

Ministrul german de externe a subliniat că UE a folosit deja de două ori, foarte clar, astfel de instrumente împotriva Rusiei, pentru a-şi susţine poziţia: după ce Navalnîi a fost otrăvit şi după arestarea sa la întoarcerea în Rusia.

Citit 516 ori Ultima modificare Marți, 27 Aprilie 2021 21:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.