Români exploatați „la negru” în Italia

Români exploatați „la negru” în Italia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O firmă de construcţii din Italia este acuzată că exploata lucrători români. Totul s-a aflat în 2017, după ce un român care a suferit un accident de muncă pe un şantier din localitatea Ussita. Respectiva persoană nu a fost lăsată să beneficieze de îngrijiri medicale de către angajator, scrie agenţia ansa.it.

Totodată firma a ocolit plata a 230.000 de euro, contribuţii de asigurări sociale şi salarii ale angajaţilor ce au fost recrutaţi de un conaţional, care i-a obligat să lucreze ”la negru”.

Inspectoratul de Muncă din Macerata s-a sesizat şi a luat la puricat firma Europa SRL, o companie de construcţii cu sediul în Milano, deţinută de un cetăţean italian.

Firma avea un şantier deschis în Ussita, unde se făceau lucrări pentru casele afectate de cutremur, şi avea 13 angajaţi români, recrutaţi de un român, George Carp.

Muncitorii acceptau condiţii mizere de locuit, program de lucru de dimineaţă până seara târziu şi fără zile libere, consemnează stiridiaspora.ro.

Autorităţile italiene au intervenit în forţă şi atent activitatea companiei, care acum trebuie să plătescă ilegalităţile.

Carabinierii au descoperit la sediul social al companiei Europa SRL și bancnote contrafăcute.

Prima audiere în procesul deschis firmei Europa SRL este programată pentru luna iunie 2021.

Citit 954 ori Ultima modificare Joi, 06 Mai 2021 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.