Între UE și conflictul palestiniano-israelian

Între UE și conflictul palestiniano-israelian
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ungaria, care a refuzat marţi să susţină o declaraţie a Uniunii Europene ce îndeamnă la un armistiţiu între Israel şi palestinieni, a criticat acest tip de poziţii, calificându-le drept "parţiale şi dezechilibrate", informează AFP.

"Am o problemă în general cu declaraţiile europene asupra Israelului (...) Ele nu sunt de mare ajutor, mai ales în circumstanţele actuale, când tensiunile sunt atât de puternice", a declarat ministrul ungar al afacerilor externe Peter Szijjarto, într-un interviu acordat AFP în marja unei deplasări la Paris.

Pe plan mai larg, Szijjarto a îndemnat UE să dea întâietate "pragmatismului" în faţa "lecţiilor de morală", în condiţiile în care Budapesta a făcut recent uz de veto pentru a bloca declaraţii asupra Chinei. "În timpul ultimilor luni şi ani, UE a anunţat opt texte" asupra acestui subiect. "Întreb: oare au permis ele schimbarea lucrurilor în China? Nu. Şi atunci de ce trebuie să venim cu un al nouălea" (text), a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

"Mai puţine judecăţi, mai puţine lecţii de morală, mai puţină critică, mai puţin amestec şi mai multă cooperare pragmatică", a îndemnat Peter Szijjarto Bruxelles-ul.

Citit 402 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Mai 2021 20:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.