Campania de vaccinare din UE se accelerează

Campania de vaccinare din UE se accelerează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în UE se accelerează şi o ajunge din urmă pe cea din SUA, a declarat joi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

UE va distribui până la sfârşitul săptămânii 260 milioane de vaccinuri împotriva coronavirusului, a afirmat Ursula von der Leyen, în opinia căreia campania de vaccinare în spaţiul blocului comunitar este un "succes", potrivit EFE.

"Scopul nostru este de a oferi un vaccin pentru 70 la sută din populaţia adultă până la sfârşitul lunii iulie, aceasta fiind aproape aceeaşi ţintă cu cea pe care şi-au propus-o SUA", a declarat ea într-o conferinţă de presă.

Cei care critică campania de vaccinare din Uniunea Europeană ar trebui să ţină cont de faptul că UE a exportat 220 milioane de doze, aproape la fel de mult cât a utilizat pentru propriii cetăţeni, a declarat von der Leyen, într-o aluzie transparentă la SUA şi Marea Britanie. "Alţii îşi păstrează întreaga producţie de vaccin pentru ei, dar UE îşi va atinge obiectivele de vaccinare fără să se izoleze de lume", a afirmat şefa executivului european, adăugând că UE a reuşit să recupereze întârzierea iniţială în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei.

Preşedinta Comisiei Europene a spus că 200 de milioane de europeni au fost deja vaccinaţi, insistând asupra faptului că "avansul" înregistrat iniţial de alte ţări în faţa UE în privinţa vaccinării împotriva COVID-19 este relativ.

Citit 374 ori Ultima modificare Joi, 20 Mai 2021 21:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.