Navalnîi și-a revenit ”mai mult sau mai puţin”

Navalnîi și-a revenit ”mai mult sau mai puţin”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Opozantul Aleksei Navalnîi şi-a revenit, ”mai mult sau mai puţin”, după greva foamei şi are posibilitatea să comunice cu familia sa, a declarat joi şeful Serviciului penitenciar federal al Rusiei, Aleksandr Kalaşnikov, transmite Reuters.

Navalnîi, cel mai marcant critic din Rusia al preşedintelui Vladimir Putin, execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o colonie penitenciară pentru acuzaţii de fraudă datând din 2014, pe care opozantul le denunţă ca motivate politic.

”Pot spune că şi-a recuperat mai mult sau mai puţin sănătatea”, a afirmat joi Kalaşnikov, citat de agenţia TASS. ”(Navalnîi) cântăreşte deja 82 kg. Mănâncă normal şi are posibilitatea să comunice cu familia sa”, a adăugat el.

Opozantul în vârstă de 44 de ani, suferind de dureri acute la coloana vertebrală şi picioare, a intrat în greva foamei la sfârşitul lunii martie pentru a protesta faţă de condiţiile de detenţie. Navalnîi, care a supravieţuit anul trecut unei otrăviri cu o substanţă neurotoxică, potrivit medicilor germani, a încetat greva foamei luna trecută, după ce a primit îngrijiri medicale mai bune.

Citit 350 ori Ultima modificare Joi, 20 Mai 2021 21:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.