Muntele Templului, redeschis pentru vizitatorii evrei

Muntele Templului, redeschis pentru vizitatorii evrei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Muntele Templului (numit de musulmani Sanctuarul Nobil) din Ierusalimul de Est s-a redeschis duminică pentru vizitatorii evrei, la câteva zile după intrarea în vigoare a încetării focului între Israel şi militanţii palestinieni din Fâşia Gaza, transmite dpa.

Violenţele între palestinieni şi forţele de securitate israeliene în zona Muntelui Templului au contribuit la declanşarea recentului conflict din Fâşia Gaza şi în jurul acesteia. În timpul Ramadanului (perioada anuală de post obligatoriu pentru musulmani), accesul vizitatorilor evrei la Muntele Templului nu a fost permis. Într-un semn al încrederii că încetarea focului va fi respectată în continuare, birourile administrative din Fâşia Gaza urmau să fie redeschise duminică.

Activităţile administraţiei controlate de mişcarea Hamas în Gaza au fost suspendate în 10 mai, când forţele israeliene şi-au început riposta faţă de tirurile de rachete trase de către militanţii palestinieni spre sudul Israelului. Loviturile aeriene israeliene au vizat în special infrastructura militară a Hamas, dar au distrus şi clădiri ale administraţiei locale din Gaza.

Bilanţul confruntărilor începute în 10 mai este de 248 de morţi în Fâşia Gaza şi 12 în Israel. Situaţia a rămas însă tensionată în Ierusalimul de Est. Sâmbătă, poliţia israeliană a arestat nouă palestinieni, dintre care patru în apropiere de moscheea Al-Aqsa, potrivit agenţiei de presă palestiniene Wafa.

Citit 512 ori Ultima modificare Duminică, 23 Mai 2021 18:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.