Manifestații la un an de la moartea lui George Floyd

Manifestații la un an de la moartea lui George Floyd
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Susţinători şi apropiaţi ai lui George Floyd au defilat duminică la Minneapolis, pentru a comemora un an de la moartea afroamericanului, în timpul arestării sale de către un poliţist alb, într-un caz care a generat un val de emoţie în lume şi ample proteste antirasiste în SUA, relatează AFP şi Reuters.

În jur de 1.500 de persoane au luat parte la marşul din Minneapolis, care a început cu discursuri în faţa clădirii tribunalului unde poliţistul Derek Chauvin a fost găsit vinovat de omucidere, la 20 aprilie. Pedeapsa urmează să fie anunţată pe 25 iunie.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit asfixiat la 25 mai 2020, în metropola din nordul SUA, în timp ce era reţinut de patru poliţişti, care îl bănuiau că falsificase o bancnotă de 20 de dolari. Derek Chauvin, unul dintre cei patru, şi-a pus genunchiul pe gâtul bărbatului, menţinând presiunea timp de aproape zece minute.

Un an mai târziu, Minneapolisul continuă să fie marcat de violenţe şi de un val de crime şi agresiuni armate. Recent, trei copii au fost răniţi de gloanţe pierdute. Locuitorii din oraş s-au organizat în "patrule civice".

Primarul Jacob Frey, care intenţionează să înfiinţeze 200 de posturi suplimentare de poliţişti, a asigurat că susţine iniţiativele populaţiei, inclusiv acest tip de patrule.

Citit 509 ori Ultima modificare Luni, 24 Mai 2021 20:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.