Kremlinul, de partea regimului Lukașenko

Kremlinul, de partea regimului Lukașenko
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Kremlinul a declarat marţi, 25 mai 2021, că "regretă" recomandarea făcută de Uniunea Europeană companiilor sale aeriene de a evita spaţiul aerian belarus pentru a pedepsi astfel regimul lui Aleksandr Lukaşenko, acuzat că a deturnat un avion la Minsk pentru a aresta un disident, relatează AFP. "Nu putem decât să ne exprimăm regretele. Ocolirea spaţiului aerian al unei ţări destul de mari situate în centrul Europei este foarte costisitoare pentru orice companie aeriană", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o întâlnire cu presa.

Acesta a insistat de asemenea pe "necesitatea absolută de a respecta toate drepturile cetăţenei ruse", cu referire la Sofia Sapega, partenera jurnalistului belarus reţinut duminică, Roman Protasevici, şi care a fost la rândul ei arestată. Peskov şi-a exprimat speranţa ca Sapega să fie "eliberată în cel mai scurt timp", imediat ce se va demonstra că nu i se poate imputa nimic "din punct de vedere al legislaţiei" belaruse.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a respins totodată ideea că Rusia ar fi implicată în incident, adăugând că actualele sentimente antiruse fac ca Moscova să fie acuzată de tot ce se întâmplă, iar criticii ei sunt orbiţi de propria ură, a consemnat Reuters.

Citit 420 ori Ultima modificare Marți, 25 Mai 2021 17:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.