Gratuitate pe autostradă contra vaccin

Gratuitate pe autostradă contra vaccin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Macedonia de Nord va permite pe perioada sezonului estival folosirea cu titlu gratuit a autostrăzii către Grecia de către cetăţenii sârbi, drept mulţumire pentru faptul că în primăvară guvernul de la Belgrad a vaccinat gratis împotriva coronavirusului mii de macedoneni, transmite miercuri EFE.

Guvernul de la Skopje a decis să distribuie 200.000 de cartele electronice inteligente tuturor conducătorilor auto sârbi care intră în Macedonia de Nord dinspre Serbia, cu destinaţia Grecia, o rută populară în lunile de vară.

Taxa pentru a circula pe autostrada E-75 care traversează mica ţara balcanică este de 5 euro, iar Ministerul Lucrărilor Publice a rezervat 2,7 milioane de euro pentru această campanie simbolică. ''Măsura este destinată tuturor acelor turişti sârbi care vor tranzita Macedonia de Nord în perioada 15 iunie - 15 august'', a explicat guvernul de la Skopje, într-un comunicat.

Circa 15.000 de nord-macedoneni s-au deplasat în martie şi aprilie în Serbia pentru a se vaccina, dat fiind că în ţara lor campania de imunizare anticoronavirus a început cu întârziere.

Citit 487 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Mai 2021 16:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.