"Relații indestructibile" între SUA și Marea Britanie

"Relații indestructibile" între SUA și Marea Britanie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul britanic Boris Johnson a calificat drept ''indestructibilă'' relaţia dintre Regatul Unit şi SUA, după prima sa întrevedere, joi, cu preşedintele american Joe Biden, înaintea summitului liderilor G7 care începe vineri, informează AFP.

"Este vorba de o relaţie pe care o puteţi numi relaţie profundă şi semnificativă, cum doriţi, o relaţie indestructibilă", "o relaţie care durează de foarte mult timp şi care a jucat un rol important pentru pace şi prosperitate în Europa şi în lume", a declarat Boris Johnson, într-un interviu difuzat vineri dimineaţa de BBC.

În timpul întrevederii lor de joi, cei doi lideri au abordat "25 de subiecte" în detaliu, printre care perturbările induse de Brexit în Irlanda de Nord.

Boris Johnson a minimalizat nemulţumirea lui Joe Biden, mândru de originile sale irlandeze, cu privire la tentativele Londrei de a reveni asupra "protocolului nord-irlandez", care evită întoarcerea la o frontieră cu Irlanda, dar perturbă aprovizionările dintre Regatul Unit şi provincia nord-irlandeză.

Fie că este vorba de el însuşi, de Uniunea Europeană, de Washington, "toată lumea are un interes enorm în a se asigura că noi vom păstra simetria esenţială a acordului din Vinerea mare", care a pus capăt în 1998 celor trei decenii de conflict sângeros între loialişti, ataşaţi coroanei britanice, şi republicanii favorabili reunificării insulei. "Cred că putem reuşi", a spus Boris Johnson.

Citit 381 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iunie 2021 21:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.