Armament iranian pentru Venezuela

Armament iranian pentru Venezuela
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu prezenţa în Oceanul Atlantic a două nave iraniene care apar încărcate cu armament destinat Venezuelei, a admis joi şeful Pentagonului, Lloyd Austin, rămânând însă foarte discret cu privire la eventualele planuri pentru a împiedica acest transfer, notează AFP.

Mai multe media americane au publicat în ultimele zile fotografii făcute din satelit care arată una din cele două nave iraniene, Makran, încărcată cu şase vedete rapide similare celor utilizate în Golf de Gardienii Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice.

Potrivit unor surse anonime citate de Politico, Makran şi fregata Sahand au înconjurat Africa şi au trecut de Capul Bunei Speranţe înainte de a pătrunde în Oceanul Atlantic, o premieră pentru nave de război iraniene.

"Sunt foarte preocupat de proliferarea armamentelor, a tot felul de armamente, în regiunea noastră", a răspuns Lloyd Austin. Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a afirmat la rândul său în faţa presei că, "dacă este o tentativă de a transfera arme" către "aliaţi" ai Iranului, "suntem pregătiţi să ripostăm".

Citit 454 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iunie 2021 21:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.