Strategie națională împotriva terorismului intern

Strategie națională împotriva terorismului intern
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Guvernul american a prezentat marţi o strategie naţională pentru a lupta împotriva terorismului intern, devenit una dintre priorităţile preşedintelui Joe Biden, după mai multe atentate cu caracter rasist în ultimii ani şi după asaltul asupra Congresului în ianuarie, relatează AFP şi Reuters.

Extremiştii violenţi "sunt o mare ameninţare pentru ţară în 2021", a declarat presei o înaltă responsabilă a administraţiei, sub protecţia anonimatului.

Cele mai 'mortale' ameninţări sunt, în opinia sa, susţinătorii ideii de supremaţie a albilor şi membrii miliţiilor anti-guvern.

Însă, a subliniat ea, acest plan este "neutru ideologic" şi abordează toate formele de terorism. Strategia este articulată în jurul a patru piloni, mai degrabă mari orientări decât măsuri concrete, cu obiective de "prevenire, întrerupere şi descurajare", apărând în acelaşi timp libertăţile individuale. Administraţia Biden vrea mai întâi o îmbunătăţire a schimbului de informaţii la nivel federal şi local despre grupurile sau militanţii extremişti. Departamentul de Justiţie şi poliţia federală au creat astfel un nou sistem naţional de semnalare a cazurilor care au legătură cu terorismul.

Guvernul vrea de asemenea să combată recrutarea de militanţi şi îndemnurile la violenţă, în colaborare cu marile companii tehnologice şi cu reţelele de socializare. Guvernul va îmbunătăţi de asemenea sistemul de urmărire penală împotriva extremiştilor, iar a patra direcţie constă în lupta împotriva "elementelor care contribuie pe termen lung" .

Citit 426 ori Ultima modificare Marți, 15 Iunie 2021 22:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.