"Exerciții de artilerie" în Marea Neagră

"Exerciții de artilerie" în Marea Neagră
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Marea Britanie a minimalizat joi incidentul petrecut în Marea Neagră, în largul Peninsulei Crimeea, în care Rusia a declarat că a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic, relatează Reuters. Astfel de exerciţii de artilerie nu sunt deosebit de anormale, a declarat secretarul de stat pentru mediu George Eustice la televiziunea Sky.

Rusia, una dintre cele mai mari puteri militare din lume, a afirmat că nava de război britanică i-a încălcat apele teritoriale - despre care Marea Britanie şi cea mai mare parte a lumii spun că aparţin Ucrainei - şi a calificat acţiunile Marii Britanii drept o provocare flagrantă.

Marea Britanie a contestat declaraţiile Rusiei, spunând că nu au fost trase focuri de avertisment şi că nu au fost lansate bombe în calea HMS Defender. "Nu cred că este ceva special în acest eveniment", a declarat Eustice. "Nu cred că au existat focuri de avertisment, avea loc un exerciţiu de artilerie şi nu este neobişnuit pentru ruşi să facă acest lucru în această zonă. Incidentul nu este deosebit de anormal în acest sens", a considerat el.

Rusia a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 şi consideră că zonele din jurul coastei peninsulei sunt ape ruseşti. Ţările occidentale consideră că Crimeea face parte din Ucraina şi resping pretenţia Rusiei asupra mărilor din jurul ei, aminteşte Reuters.

Citit 487 ori Ultima modificare Joi, 24 Iunie 2021 22:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.