Politie aeriană la... conferința de presă

Politie aeriană la... conferința de presă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O conferinţă de presă comună a premierului spaniol Pedro Sanchez şi a preşedintelui lituanian Gitanas Nauseda, desfăşurată joi la o bază aeriană din Lituania, a fost întreruptă atunci când avioane militare spaniole au fost ridicate de la sol pentru a intercepta un avion militar rusesc, transmit Reuters şi EFE.

În imaginile transmise în direct de la conferinţa de presă de la baza aeriană Siauliai se vede cum evenimentul este oprit după trei minute, în contextul în care piloţii alergau către un avion cu reacţie situat în spatele celor doi demnitari.

Avioane militare spaniole, aflate în Lituania într-o misiune NATO de poliţie aeriană în spaţiul aerian baltic, au decolat la ora 08:55 GMT în urma primirii informaţiei că un avion militar decolase din enclava rusă Kaliningrad fără a anunţa un plan de zbor.

După decolarea avioanelor spaniole, conferinţa de presă a fost reluată, premierul spaniol Pedro Sanchez mulţumind piloţilor ''pentru munca dificilă pe care o fac pentru a apăra integritatea teritorială a Lituaniei, aşa cum am văzut''.

Citit 454 ori Ultima modificare Joi, 08 Iulie 2021 21:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.