A murit Jehan Sadat, soția lui Anwar Sadat

A murit Jehan Sadat, soția lui Anwar Sadat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jehan Sadat, a doua soţie a preşedintelui egiptean Anwar Sadat, asasinat în 1981 şi importantă personalitate publică, a decedat la vârsta de 87 de ani, a anunţat, vineri, Preşedinţia egipteană, informează AFP.

Jehan Sadat se afla până în urmă cu o zi într-o stare "critică", a declarat fiul său, Mohamed Anwar Sadat, citat de publicaţia locală Youm7. Ea era spitalizată de mai multe săptămâni în Egipt, după o călătorie în SUA pentru îngrijiri medicale, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit unui comunicat, preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi a decis să o decoreze, postum, cu Ordinul Integrităţii.

Născută la Cairo, în 1933, dintr-o mamă englezoaică şi un tată egiptean, ea a fost a doua soţie a preşedintelui Sadat, cu care s-a căsătorit în 1949. Acesta a fost asasinat pe 6 octombrie 1981, la vârsta de 63 de ani, de către islamişti.

Profesoară universitară şi diplomat, Jehan Sadat a fost o personalitate publică importantă în ultimii 50 de ani în Egipt. Ea a predat până în ultimul său an de viaţă la Universitatea Maryland din SUA. Carismatică, ea s-a implicat în acţiuni de caritate şi în special în apărarea cauzei femeilor.

Citit 631 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iulie 2021 23:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.