Vaccinare obligatorie pentru cadrele sanitare din Franţa

Vaccinare obligatorie pentru cadrele sanitare din Franţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Emmanuel Macron a anunţat o serie de măsuri pentru a-i determina pe francezi să se vaccineze, în special generalizarea permisului sanitar şi obligaţia de vaccinare pentru personalul de îngrijire, cu scopul de a stăvili răspândirea variantei Delta, notează AFP.

Franța va impune vaccinarea obligatorie "pentru personalul medical şi auxiliar din spitale, clinici, case de bătrâni şi unităţi pentru persoane cu dizabilităţi, pentru toţi profesioniştii sau voluntarii care lucrează în contact cu persoanele în vârstă sau fragile, inclusiv la domiciliu".

Doar 40 la sută din personalul căminelor de bătrâni s-ar fi vaccinat, potrivit consiliului ştiinţific, care ghidează guvernul francez. Aceste persoane vor avea termen până la 15 septembrie să se conformeze. "Cu începe din 15 septembrie, dacă eşti îngrijitor şi nu eşti vaccinat, nu vei mai putea lucra şi nu vei mai fi plătit", a declarat ministrul sănătăţii, Olivier Véran.

"Dacă nu acţionăm de astăzi, numărul cazurilor va continua să crească puternic şi va duce inevitabil la spitalizări în creştere începând cu luna august", a avertizat preşedintele Emmanuel Macron.

Citit 447 ori Ultima modificare Marți, 13 Iulie 2021 16:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.