Rutele de migrație din Mediterana, mai periculoase

Rutele de migrație din Mediterana, mai periculoase
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul deceselor consemnate de-a lungul rutelor de migraţie din Mediterana a crescut de peste două ori în prima jumătate a lui 2021 comparativ cu perioada similară de anul trecut, relevă datele publicate miercuri de Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), transmite dpa.

În acelaşi interval, a crescut cu 58 la sută numărul (aproape 76.000 în perioada ianuarie-iunie) celor care au încercat să traverseze Mediterana din nordul Africii spre Europa.

Totodată, statele nord-africane au împiedicat cu 37 la sută mai mulţi migranţi să-şi continue călătoria spre nord. Creşterile puternice consemnate se datorează parţial faptului că relativ puţini migranţi au încercat traversarea Mediteranei în timpul pandemiei anul trecut, explică agenţia ONU.

În prima jumătate a lui 2020, aceştia au fost cu 17 la sută mai puţini decât în 2019. În 2021, OIM a consemnat un total de 896 de decese, în creştere cu 130 la sută faţă de anul trecut. Acestora li se adaugă cel puţin 250 de migranţi care au murit anul acesta încercând să ajungă în insulele Canare, situate de vest de continentul african.

Citit 404 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iulie 2021 17:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.