Oile care „incită la răzvrătire și ură”

Oile care „incită la răzvrătire și ură”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliția din Hong Kong a arestat cinci persoane pe care le acuză că au publicat cărți pentru copii cu oi și lupi, afirmând că scopul acestora este de a îndemna tineretul la ură împotriva guvernului orașului.

Polițiștii afirmă că una dintre cărți, „Apărătorii Satului Oilor”, face referire la protestele pro-democrație. În poveste lupii vor să ocupe satul și să mănânce oile care însă își folosesc coarnele să riposteze. A doua carte spune povestea a 12 oi luate de lupi în satul bestiilor unde acestea ar urma să fie gătite, făcând posibil aluzie la 12 cetățeni ai Hong Kong-ului arestați de China în luna august a anului trecut în timp ce încercau să fugă din oraș cu barca.

Inspectorul Steve Li a declarat în timpul unei conferințe de presă că poliția este îngrijorată de cărți fiindcă informațiile acestea „sucesc mintea copiilor” pentru a le dezvolta „un standard moral de a fi împotriva societății”.

A treia carte spune povestea unor lupi care se furișează printr-o gaură în satul oilor și îi înfățișează pe lupi murdari în timp ce oile sunt curate. Acest lucru este menit să creeze ură împotriva guvernului, susține inspectorul.

Autoritățile îi acuză pe cei cinci autori de sedițiune, sub o lege din perioada colonială care nu a fost decât foarte rar folosită înainte de izbucnirea protestelor pro-democrație.

Citit 419 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iulie 2021 00:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.