România riscă să rămână „la periferia Europei”

România riscă să rămână „la periferia Europei”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Portugalia, Luxemburg şi Belgia au devenit în această săptămână primele state UE care au primit deja tranşe din fondul european de relansare și refacere după criza provocată de pandemie. România, în schimb, înregistrează mai degrabă un regres în plan economic și gestionarea pandemiei, avertizează europarlamentarul gălățean Dan Nica.

În acest sens, europarlamentarul social-democrat a amintit de creșterea prețurilor la gaze și energie electrică, defectuos gestionată în special în ceea ce privește protejarea consumatorilor vulnerabili, în ciuda dimensiunii sociale pe care Comisia Europeană și-a asumat-o pentru viitorul spațiului comunitar.

De asemenea, europarlamentarul a solicitat Guvernului ”să prezinte public ultimele evoluții ale Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru că toamna se apropie, iar țara noastră are multe restanțe la Bruxelles, unele care ne pot arunca la periferia Europei”.

Dan Nica apreciază că, pe fondul alegerilor interne ale partidelor aflate la guvernare, sunt neglijate gestionarea pandemiei și a crizei economice, discursul public al puterii fiind acaparat ”de lozinci”, ce ascund, în fapt, o lipsă de viziune, de soluții și empatie față de problemele reale ale cetățenilor.

România se află la coada clasamentului veniturilor din spațiul european și chiar dacă salariile sunt foarte mici, oamenii plătesc preţuri mult mai mari decât alte state la alimente şi transporturi. Românii se află, la nivelul UE, inclusiv în topul celor care nu-și permit să meargă într-o vacanță de vară nici măcar timp de o săptămână din cauza sărăciei.

Citit 2246 ori Ultima modificare Vineri, 06 August 2021 20:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.