Critica politică, în arta modernă

Critica politică, în arta modernă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a intrat sub focul criticilor, după ce s-a aflat că au fost cheltuite aproape 100.000 de lire sterline pe două opere de artă modernă, ce urmează a fi expuse pe pereţii clădirii din Downing Street 10, sediul guvernului din Londra, relata luni DPA.

Conturile Colecţiei de Artă a Guvernului arată că au fost cheltuite 70.200 de lire pe o pictură a artistei din Belfast Cathy Wilkes, a relatat Daily Mirror. Alte 18.775 de lire sterline au fost cheltuite pe un set de lucrări ale artistului fotograf nord-irlandez Willie Doherty.

Cheltuielile au atras critici din partea parlamentarilor opoziţiei, care le-au catalogat drept un lux inutil, în momentul când guvernul se confruntă cu decizii grele privind reducerea cheltuielilor şi majorări fiscale.

O purtătoare de cuvânt a guvernului a apărat cheltuielile, spunând că "Colecţia de Artă a Guvernului ajută la promovarea creativităţii artei şi culturii britanice prin prezentarea lucrărilor sale în Marea Britanie şi pe glob".

Citit 495 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 17:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.